fbpx
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

USLUGE DORADE:

Dorada je završni proces u realizaciji proizvodnje grafičkog proizvoda.
Nakon tiska i sušenja boje otisnuti se arci se obrađuju različitim doradnim procesima da budu pogodni za uporabu i proizvod dobiva svoj konačni oblik i funkcionalnost.
Doradni procesi su perforiranje, automatsko savijanje (falcanje) križno, paralelno, harmonika; klamanje, omega klamanje, šivanje, štancanje, kaširanje;  postavljanje zakovica, okivanje rubova korica, montažu zakovica, plastifikacija sjajna, mat, linen, zlatna…; UV lakiranje, ricanje, biganje, rundanje – ručno i automatsko zaobljavanje rubova knjižnoga bloka, meki uvez ljepljenjem sa i bez klapni, meki uvez ljepljenjem PUR-om, tvrdi uvez, spiralni uvez, foliotisak, slijepi tisak, dorada vrećica, pakiranje u PVC vrećicu s vakumiranjem itd.
Radimo outsourcing naših usluga dorade za druge tiskare, marketing agencije, grafičke studije, veletrgovce, u svakoj fazi proizvodnje.


UVEZ:

TVRDI UVEZ:

Tvrdi uvez koristi se za izdanja trajne vrijednosti. Knjižni blok uvezuje se u tvrde korice čija je osnova deblja ljepenka.
U opremi tiskare imamo Kolbus liniju za tvrdi uvez.


MEKI UVEZ:

Bešavni (lijepljeni) uvez je vrsta mekog ili tvrdog uveza kojeg karakterizira lijepljena forma knjižnog bloka.
Knjižni blok povezan je, toplim ili PUR ljepilom, sa savitljivom koricom od tanje ljepenke/kartona koja može biti sa ili bez klapni.
Brz i ekonomičan uvez, namijenjen za izdanja masovne naklade.
U opremi tiskare imamo Kolbus linija za meki uvez + PUR dodatak.


SPIRALNI UVEZ:

Spiralni uvez metoda je povezivanja listova knjižnog bloka pomoću spiralne žice.
Za uvez koristimo žičane spirale raznih boja i dimenzija. Jednostavno rukovanje i velika primjena glavne su karakteristike ove vrste uveza.
Upotrebom ove tehnike pri izradi proizvoda nudi se mogućnost odabira različitih promjera, debljina te same boje spirale  i umetanje kukica za vješanje (pri uvezu kalendara).
Ova vrsta uveza koristi se pri uvezivanju kalendara, rokovnika, stolnih palnera, kataloga, završnih radova itd.
U opremi tiskare imamo automat za spiralno uvezivanje.


ŽIČANI (KLAMANI) UVEZ:

Klamanje se vrši žicom raznih debljina zavisno o vrsti papira i debljini knjižnog bloka.
Klamanje je metoda uvezivanja pri kojoj se umjesto ljepila ili konca koristi žica koja spaja arke papira u knjižni blok sa mogućnošću uveza kroz ili postrance hrpta.
Ova vrsta uveza spada u jednostavnije vrste uveza i koristi se pri izradi  brošura, prospekata, blokova sa manjim opsegom stranica kao što su brošure, magazini, tiskanice i upute.
U ponudi imamo više različitih strojeva za žičani uvez ovisno o zahtjevima izvedbe proizvoda.


RUČNI UVEZ:

Pružamo usluge uvezivanja maturalnih, diplomskih, magistarskih, doktorskih radova, uveza Narodnih novina i drugih službenih glasnika, novina, časopisa.
Korice za tvrdi ili meki uvez radimo sami, prema potrebama u raznim dimenzijama.


OSTALI DORADNI PROCESI:

ŠTANCANJE:

Je doradni proces koji pomoću specijalnih alata određenom silom pritiska izrađuje različite oblike.
U ponudi štance do B1 formata (zaklopne i automat štance).

ena i trenutno vr KAŠIRANJE:

Kaširanje je proces grafičke dorade koji omogućava spajanje više materijala u kompaktnu cjelinu sa svrhom povećavanja čvrstoće i debljine konačnog proizvoda.
To je proces koji obavljamo ručno ili strojno ovisno o zahtjevima izvedbe samoga proizvoda.
Svoju primjenu nalazi kod izrade publikacija trajnije vrijednosti kao što su ukrasna ambalaža i korice za tvrdi uvez.


FOLIO TISAK:

Foliotisak je jedna od doradnih tehnika tiska kojom se folija pod pritiskom zagrijanih metalnih klišea prenosi na papir.
Najčešće se koristi kod izrade korica knjiga, etiketa, ambalaže, memoranduma, mapa, posjetnica, ulaznica i ostalih grafičkih proizvoda.
Folije svojim efektima daju poseban izgled proizvoda, a mogu se aplicirati na papir, sa i bez premaza papir, sintetski papir, specijalne – ekskluzivne, strukturne papire, plastificirane papire…


PLASTIFIKACIJA:

Plastifikacija se koristi u svrhu povećavanja čvrstoće i fizikalno-kemijske zaštite materijala ali i uvelike utječe na sami izgled finalnog proizvoda. Ovaj postupak nudi mogućnost biranja između mat ili sjajne folije u različitim debljinama. U ponudi imamo plastifikaciju iz arka ili role kao i specijalne folije jače ljepljivosti za plastifikaciju araka u digitalnom tisku. Ovu tehniku koristimo za laminiranje posjetnica, papirnatih vrećica, ukrasne ambalaže, mapa itd.


UV LAK – PARCIJALNI I POTPUNI:

UV lak je atraktivna, profinjlo tražena tehnika tiska. Postiže se poseban kristalni efekt i nije ga moguće po svom izgledu ili svojstvima zamjeniti plastifikacijom.
UV lakiranje najčešće podrazumijeva parcijalno lakiranje slika, slogan, logotipa ili određenog dijela teksta ili slike čak I tona boje, no moguće lakirati i cijele stranice.
Efekt UV laka daje poseban izgleda raznim proizvodima a može biti u sjajnoj ili mat izvedbi.  Najbolji efekt UV lakiranja postiže se na mat plastificiranoj podlozi sa sjajnim UV lakom.

UV lak svojim efektom daje poseban izgled proizvoda, a može se aplicirati na papir, sa i bez premaza papir, sintetski papir, specijalne – ekskluzivne, strukturne papire, plastificirane papire…
Boja papira je vrlo bitna za što bolji efekt te se uvijek usklađuje sa grafičkim vizualom.
Najčešći proizvodi na koje se aplicira UV lak su knjige, brošure, fascikli/mape, vrećice, posjetnice, katalozi.
Cijenu UV laka određuju dimenzija (površina nanosa u %), tisak i naklada.


PAKIRANJE:

Termopakiranje je metoda pakiranja termoskupljajućom PVC folijom. Sam proces traje vrlo kratko što znači da proizvodi osjetljivi na toplinu neće biti oštećeni.
Ova metoda pogodna je za pakiranje knjiga ili časopisa te spajanje dva proizvoda u jedan npr. za potrebe akcijske prodaje.

 

 

 

Mojured.hr
Košarica
U košarici nema proizvoda!
Nastavite s kupovinom
0
Click outside to hide the comparison bar
Usporedi
Usporedi ×
Let's Compare! Nastavite s kupovinom
1€ = 7.53450 kn